Swandoo Marie 3

70.000 rsd

SKU N/A Category

Dodatne informacije

Smer postavljanja

Uzrast deteta

Visina deteta

Težina deteta

Boja

, , ,

Isofix

Potporna noga

Pojasevi automobila

Top tether (sidrišne kuke)

Donji tetheri (trake za vezivanje)

Samozatezne trake

Umetak za novorođenče

Bočna zaštita

Odobrenje (regulativa)

Dodatni testovi

VAŽNO: Iako ovo sedište može da se okrene u smer vožnje kada dete ispuni minimalne uslove (15 meseci, 10 kg i samostalan hod), preporuka je da se koristi suprotno od smera vožnje sve do kraja korišćenja, jer najnovija istraživanja dokazuju da sedišta sa sopstvenim pojasevima u smeru vožnje nisu najbolje rešenje – oni bi zadržali telo deteta u sudaru, ali bi glava nastavila da se kreće i došlo bi do prevelikog istezanja detetovog vrata. Najnovije preporuke su da se dete vozi suprotno od smera kretanja vozila sve dok ne bude spremno za buster s naslonom (minimum 4 godine i 15 kg).

Swandoo Marie 3 je rotirajuće auto sedište nazvano po naučnici i dvostrukoj dobitnici Nobelove nagrade, Mariji Kiri. Može se reći da ovo sedište nudi jednostavno i intuitivno korisničko iskustvo, dok prevazilazi bezbednosne standarde. Namenjeno je mlađanim putnicima koji teže do 18 kg, i visoki su između 40 i 105 cm. U Marie sedištu dete se može voziti približno do 4 godine.
Ispunjava strogi standard i-Size (ECE R129 /03) koji garantuje bezbednost. Takođe je opremljeno sistemom Side Impact Buddy system (SIP), koji pruža dodatnu zaštitu od bočnog udara. To je poseban element koji je pričvršćen za stranu vrata automobila i dizajniran je da apsorbuje silu udara u slučaju nezgode.

Swandoo Marie 3 je prošlo kao najbolje u kategoriji na testovima ADAC, ÖAMTC i TCS, u jesen 2021. postigalo je izuzetnu ocenu bezbednosti od pet zvezdica u položaju okrenutom unazad, tačnije kao auto sedište u suprotnom smeru od kretanja vozila (RWF). Dobitnik je renomirane nagrade iF Design 2020. Marie je sada dostupno u svojoj trećoj generaciji, kombinujući seriju pametnih karakteristika proizvoda sa malim, ali važnim poboljšanjima kvaliteta.

Swandoo Marie 3 sedište je postavljeno na integrisanu rotirajuću osnovu, koja omogućava kretanje unazad i napred. Ovaj model omogućava kretanje unazad tokom čitavog veka trajanja sedišta. To je i položaj koji stručnjaci preporučuju kao najsigurniji u slučaju frontalnog sudara. Kada dete bude imalo 15 meseci i bude visoko 76 cm, možete postaviti sedište okrenuto prema napred, ali je pet puta bezbednije da se sve vreme koristi suprotno od smera vožnje. Stabilizaciona noga pruža mogućnost za ispravnu, pouzdanu i efikasnu montažu sedišta i može se podesiti u nekoliko nivoa..
Iako je dečije sedište odobreno za novorođenčad, beba se u njemu ne može nositi do vozila.
Unutrašnjost sedišta izrađena je od visokokvalitetnih tkanina. Pored toga, presvlake se mogu ukloniti i očistiti, ili oprati u mašini za pranje veša.
Navlake ne treba peglati, niti davati na hemijsko čišćenje, izbeljivati kao ni sušiti u sušilici. Proizvođači ovog modela pobrinuli su se za savršen protok vazduha. Sedište je  dizajnirano da poveća udobnost vašeg deteta čak i tokom toplih dana. Naslon za glavu ima 11 položaja, koji omogućavaju da se sedište prilagodi visini deteta. Pojas je integrisan sa naslonom za glavu, koji se takođe prilagođava detetu. Pored toga, pojas ima neklizajuće i meke naramenice koje sprečavaju ogrebotine. Još jedna zanimljiva karakteristika je da sedište ima indikator nivoa očiju koji pokazuje kada treba promeniti visinu naslona za glavu.

Marie 3 nudi četiri položaja naslona za vožnju unazad i četiri za vožnju unapred. Željeni položaj podesićete lako. Treba samo pritisnuti okidač za nagib, sačekati da se čuje klik koji potvrđuje pravilno postavljanje dečjeg sedišta. Uvek proverite i uverite se da je sedište pravilno podešeno pre nego što počnete da vozite. Ne podešavajte položaj sedišta tokom vožnje.
Sedište Swandoo Marie 3 može da se rotira oko sopstvene ose, odnosno za 360 stepeni zahvaljujući rotirajućoj bazi. Ova vrsta rešenja olakšava ubacivanje i vađenje deteta iz sedišta. Sedište ćete rotirati tako što treba prvo gurnuti gornju sigurnosnu bravu, a zatim pritisnite dugme za rotaciju.
Rotirajte Marie u željeni položaj. Nakon što je dete u sedištu, pričvrstite pojas, pa okrenite sedište na
mesto dok ne čujete klik. Proverite da li je sedište pravilno zaključano i da li je indikator bezbednosti zelen.

Sedište ćete pravilno postaviti u auto sa ISOFIX sistemom i potpornom nogom i to na sledeći način:
1. Ako je potrebno, postavite dve ISOFIX vođice na obe pričvrsne
tačke između sedišta i naslona sedišta, pa raširite potpornu nogu;
2. Izvucite ISOFIX konektore do kraja;
3. Umetnite oba konektora u ISOFIX kuke dok ne čujete klik;
4.Proverite da li su ISOFIX bezbednosni indikatori postali zeleni sa obe strane;
5. Postavite obe ruke na dečije sedište i snažno ga gurnite uz vozilo.
Napomena: Izbegavajte upotrebu prekomerne sile kada ugrađujete Marie u auto. Ekstremni pritisak može stvoriti unutrašnja oštećenja nevidljiva golim okom;
6.Pritisnite dugme za podešavanje potporne noge i gurnite nogu nadole dok ne dođe do poda vozila. Gurnite nogu čvrsto na tlo dok indikatori ne postanu zeleni.
Upozorenje: Ne koristite ovo dečije sedište sa sigurnosnim pojasom vozila.

Roditelji beba često nas pitaju kako da malog putnika smeste u njegovo sedište. Da biste olakšali stvari, počnite okretanjem sedišta u položaj za ukrcavanje. Pritisnite crveno dugme na kopči da biste je otvorili. Zatim pritisnite dugme na regulatoru pojasa i povucite pojas sa obe strane da biste napravili dovoljno mesta za dete. Zalepite jastučiće za ramena na magnetnu bravu na donjoj strani naslona za glavu. Ako je vaša beba niža od 60 cm (6 kg), stavite priloženi jastuk za novorođenče. Smestite bebu u sedište, pa preklopite dva gornja dela kopče i umetnite ih dok ne čujeteklik. Važno je da povučete traku za podešavanje pojasa da biste čvrsto pričvrstili dete.

 • Važne činjenice:
  – Auto sedište je rotirajuće (360 stepeni), te može biti u suprotnom smeru od kretanja vozila (RWF) i u smeru kretanja vozila (FWF), uz preporuku da se sve vreme korišćenja dete vozi suprotno od smera kretanja vozila
  – Ispunjava najnovije evropske bezbednosne standarde: i-Size i ECE-R129
  – Za uzrast dece do 4 godine (40-105 cm, do 18 kg)
  – ADAC test (za RWF)
  – Sedeći i ležeći položaj
  – Jastuk za novorođenče
 • https://youtu.be/yizeCapW8-A