Swandoo Charlie

30.990 rsd

SKU N/A Category

Dodatne informacije

Smer postavljanja

Uzrast deteta

Visina deteta

Težina deteta

Boja

, , ,

Isofix

Pojasevi automobila

Top tether (sidrišne kuke)

Donji tetheri (trake za vezivanje)

Samozatezne trake

Potporna noga

Bočna zaštita

Umetak za novorođenče

Odobrenje (regulativa)

  • VAŽNO: Minimalni uslovi za buster s naslonom (grupu 2/3) je da dete ima 15 kg i pune 4 godine, kao i da bude dovoljno zrelo da ne izvlači ruke iz pojasa, da ne kvari putanju pojasa kad zaspi, ne saginje se da nešto dohvati i slično. Dečiji skeletno-mišićni sistem nije dovoljno zreo da izdrži sile koje proizvodi pojas u tri tačke (pojas automobila) u sudaru, pa je preporuka da se što kasnije prebaci u ovakvo sedište, a da se do tad vozi suprotno od smera kretanja vozila.

Swandoo Charlie je auto sedište namenjeno deci koja imaju najmanje 15 kg i visoka su od 100 do 150 cm. To obično odgovara uzrastu od 4 do 12 godina. Ovo je i-Size buster sedište i pruža komfornu i bezbednu vožnju. Nazvano je po čuvenom prirodnjaku i teoretičaru evolucije Čarlsu Darvinu. Stručnjaci su ocenili da se ovo pomoćno sedište odlično prilagođava potrebama deteta koje raste, štiti ih dok putuju i evoluiraju od mališana do tinejdžera.

Baš kao što vezuju svoje cipele ili sipaju sok, učenje da se bezbedno zaštite u vozilima je važan korak za svako dete. A, sa sedištem Charlie jednostavno ne možete pogrešiti! Biće detetu od pomoći da postane nezavisnije i odgovornije. Sedište je dizajnirano tako da sprečava zloupotrebu, pa možete biti ubeđeni da će vaš mališan tokom vožnje učiniti sve kako treba, svaki put.

Kao roditelji, znamo da deca ne vole da dugo sede mirno i još vezani. Zahvaljujući odličnoj geometriji sedišta Charlie, pritisak se širi na veću površinu, čineći duže vožnje udobnijim. Pored toga, brojni ventilacioni otvori i veoma prozračne tkanine u naslonu i delu sedišta dovode do odličnog protoka vazduha, regulišući telesnu temperaturu i nudeći maksimalnu udobnost. Ovo omogućava vašem detetu da se zavali, opusti i uživa u vožnji.
Sedište ima optimalan unutrašnji prostor zahvaljujući automatskom podešavanju širine. Indikator nivoa oka je jednostavan vizuelni vodič koji pomaže da se pravilno podesi naslon za glavu za bezbednu i udobnu vožnju. Glava, ramena i bokovi su kontinuirano zaštićeni, čak i sa naslonom za glavu na najvišem nivou. Optimizovan prostor za sedenje omogućava povećan komfor i udobnost čak i na dugim putovanjima. Opcioni nasloni za ruke su ergonomski dizajnirani, takođe idealni za duge vožnje.
SIDE IMPACT BUDDY – do 40% bolja apsorpcija bočnih udara. Podesivi naslon za glavu ima 11 položaja koji odgovaraju potrebama deteta kojeraste.

Važne činjenice:
– Auto sedište u smeru kretanja vozila (FWF)
– Za uzrast dece 4-12 godina (100-150 cm, min 15 kg)
– Ispunjava najnovije evropske bezbednosne standarde: i-Size i ECE-R129
– Kontinuirana bočna zaštita
– Optimizovan prostor za sedenje za veći komfor
– Opcioni nasloni za ruke ergonomski dizajniran za duga putovanja
– Podesiv naslon za glavu – 11 položaja koji odgovaraju potrebama deteta koje raste
– Odličan protok vazduha – ventilacija dizajnirana za optimalnu udobnost

Način montaže – Sigurnosni pojasevi automobila ili ISOFIX
Presvlaka koja se može ukloniti – Da
Dodatna bočna zaštita – Da
Podešavanje širine naslona – Zajedno sa visinom naslona za glavu
Podešavanje nagiba sedišta – Ne
Podešavanje naslona za glavu – Da
Umetak za bebe – Ne
Odobreno za upotrebu u avionu – Ne