GB Vaya i-Size

64.990 rsd

SKU GB_VAYA_LUXBLACK Categories ,

Dodatne informacije

Smer postavljanja

Uzrast deteta

Visina deteta

Težina deteta

Bočna zaštita

Boja

Umetak za novorođenče

Isofix

Potporna noga

Pojasevi automobila

Top tether (sidrišne kuke)

Donji tetheri (trake za vezivanje)

Samozatezne trake

Odobrenje (regulativa)

Dodatni testovi

VAŽNO: Iako ovo sedište može da se okrene u smer vožnje kada dete ispuni minimalne uslove (15 meseci, 10 kg i samostalan hod), preporuka je da se koristi suprotno od smera vožnje sve do kraja korišćenja, jer najnovija istraživanja dokazuju da sedišta sa sopstvenim pojasevima u smeru vožnje nisu najbolje rešenje - oni bi zadržali telo deteta u sudaru, ali bi glava nastavila da se kreće i došlo bi do prevelikog istezanja detetovog vrata. Najnovije preporuke su da se dete vozi suprotno od smera kretanja vozila sve dok ne bude spremno za buster s naslonom (minimum 4 godine i 15 kg).

Vaya i-Size je novo auto sedište u našoj GB Platinum kolekciji koje uključuje čist dizajn „savršen za budućnost“, vrhunsku bezbednosnu tehnologiju i brojne funkcije prilagođene roditeljima. Sa mehanizmom rotacije od 360°, ovo auto sedište olakšava ubacivanje deteta u sedište i nudi udobnu vožnju za decu do 105 cm (oko 4 godine).
Bezbedno okrenut unazad
Za maksimalnu bezbednost preporučuje se upotreba Vaya i-Size u položaju okrenutom unazad što je duže moguće, do visine od 105 cm (približno 4 godine). Inovativni dizajn nudi većoj deci udobnu vožnju sa dovoljno prostora za noge. 
Rotacija za 360°
Mehanizam rotacije za 360° olakšava ulazak i izlazak iz automobila jer se sedište može okrenuti prema vratima. Ovo sprečava bolove u leđima za roditelje i promoviše nezavisnost deteta.
ER-Tech
Tehnologija za smanjenje energije smanjuje sile na vratu prilikom frontalnog sudara. ER-Tech koji je okrenut napred se aktivira kada sile postižu svoj puni udar u frontalnom sudaru: naslon za glavu klizi nadole, progresivno ograničavajući izloženost vrata silama udara, a zatim se zaključava u položaj. Naravno, to niakd ne može da sačuva vrat kao položaj unazad, tako da je svakako bezbednije ne okretati ga u smer vožnje.
Integrisani sistem linearne zaštite od bočnih udara

Bilo da je okrenut nazad ili napred, integrisani sistem linearne zaštite od bočnog udara (L.S.P. sistem) Vaya i-Size povećava nivo bezbednosti u slučaju bočnog sudara. L.S.P. sistem se može rasklopiti i smanjuje snagu bočnog sudara.