Britax Romer Max Safe Pro

82.499 rsd

SKU A076096 Categories ,

Dodatne informacije

Boja

,

Smer postavljanja

Uzrast deteta

Visina deteta

Težina deteta

Isofix

Pojasevi automobila

Potporna noga

Donji tetheri (trake za vezivanje)

Bočna zaštita

Odobrenje (regulativa)

Dodatni testovi

Tela male dece nisu u potpunosti razvijena i njihove glave su veoma teške u odnosu na ostatak tela. U auto-sedištu okrenutom prema napred, detetovo telo je u sudaru zadržano sigurnosnim pojasom automobila, dok glava nastavlja da se kreće napred, pa prevelike sile deluju na vrat. U autosedištu okrenutom unazad, sila udara se raspoređuje preko celog naslona sedišta. Mala deca u sedištima automobila okrenutim napred imaju 5 puta veću verovatnoću da će biti smrtno ili teško povređena u poređenju sa onom u sedištima okrenutim unazad.

Ponekad možete biti u iskušenju da prerano okrenete svoje dete u smer vožnje, uglavnom zato što vam se čini da mu je nezgodno jer nema kuda sa nogama. Noge su predugačke ili glava počinje da viri preko ivice naslona. Zapamtite da su deca mekana, pokretna i fleksibilna. Ogromna većina dece i spava i igra se u raznim čudnim položajima, ne govoreći ništa o udobnosti. Ako se dete ne žali da mu je neprijatno, to je verovatno zato što mu je položaj udoban. Auto sedište okrenuto unazad se prerasta samo kada dečja glava viri za trećinu iznad vrha naslona, otprilike u visini dečijih očiju. Pogledajte takođe preporučena ograničenja visine i težine deteta i promenite sedište tek kada preraste ovo. Na kraju, ali ne i najmanje važno, uvek skinite vrećastu gornju odeću kako bis pojas auto-sedišta bio što bliže telu. To daje dodatni prostor u sedištu, ali je pre svega mnogo sigurnije.

Neka se vaše dete raduje sjajnoj i bezbednoj budućnosti dok putuje na najbezbedniji mogući način – u položaju okrenutom unazad. Sa MAX-SAFE PRO imate saputnika koji će zaštititi vašeg mališana do 7 godina (125 cm / 36 kg). Bilo da je u pitanju kratko ili dugo putovanje, sa MAX-SAFE PRO možete biti sigurni da će vaš najdragoceniji prtljag putovati bezbedno i udobno. Štaviše, sedište je proizvedeno u Nemačkoj, nudi izuzetno dugu upotrebljivost i instalacija je lakša nego ikad – nema potrebe za brigom. Uživajte u bezbednim putovanjima zajedno u miru!

Meka podloga i ergonomski dizajn osiguravaju sigurnost i udobnost. Čak i vaša mala beba može mirno da se odmara sa uključenim umetkom za bebe, pružajući dodatnu zaštitu i nagnut položaj. MAX-SAFE PRO se prilagođava rastu vašeg deteta svojim podesivim naslonom za glavu i pojasom. Treba vam više prostora za noge? Spacer dodaje do 8 cm, pružajući vašem avanturisti dodatnu udobnost.

Instalacija sedišta je laka uz novi ClickTight sistem i inteligentne privezne trake, koje obezbeđuju brzo i bezbedno podešavanje. Zahvaljujući težini od samo 9 kg, MAX-SAFE PRO je udoban za nošenje.

Oslonite se na MAX-SAFE PRO da bi vaše dete bilo bezbedno i zaštićeno. Odobren je prema najnovijim regulativi UN R129 i ono što je najvažnije, prošao je švedski Plus test, najrigorozniji test na svetu, tako da znate da je vaše dete bezbedno na svakom putovanju.

Takođe, širok je samo 44 cm, što znači da može da stane i u male automobile.