Britax Romer Kidfix i-Size

39.999 rsd

Category

Dodatne informacije

Boja

Visina deteta

Uzrast deteta

Težina deteta

Smer postavljanja

Bočna zaštita

Pojasevi automobila

Isofix

Odobrenje (regulativa)

Dodatni testovi

VAŽNO: Bustere s naslonom ne treba koristiti dok dete ne napuni minimum 4, a još bolje 6-7 godina, jer je tek tad skeletno-mišićni sistem zreo za vezivanje pojasom u tri tačke, što je pojas automobila. Pored toga, četvorogodišnjaci uglavnom nisu dovoljno zreli da ne izvlače ruke ispod pojasa, tako da je uvek najbolje izgurati sedište koje ide unazad dok ga dete ne preraste (idealno je imati neko do 125 cm), pa ga tek onda prebaciti u buster.

 

Nova generacija KIDFIX i-SIZE razvijena je u partnerstvu sa vodećim proizvođačima automobila, kako bi vašem detetu pružila vrhunsku bezbednost putovanja u automobilu. Opremljen je dokazanim tehnologijama XP-PAD i SecureGuard za zaštitu od frontalnog udara, dok novi dizajn SICT štiti vaše dete od bočnih sudara. Pažljivo postavljeni otvori za ventilaciju pomažu cirkulaciji vazduha kako bi vašem detetu duže bilo udobno. Najsigurniji KIDFIX do sada tokom internih testova (ADAC test – ocena za bezbednost 1.7).

Udobnost i praktičnost su standard sa KIDFIX i-SIZE. Velikodušno podstavljene navlake od meke tkanine i pažljivo postavljeni otvori za ventilaciju na školjki obezbeđuju da vaše dete duže putuje u udobnosti. Širina sedišta omogućava ugradnju tri KIDFIX i-SIZE sedišta u zadnjem redu širokog spektra automobila, dok oznake na naslonu za glavu pomažu roditeljima da svaki put pronađu njegovu pravu visinu.

Uprkos dobrom planiranju i pažljivoj vožnji, nikada se ne možete pripremiti za sudar. Da bi zaštitio osetljivo područje vrata vašeg deteta u slučaju frontalnog udara, Britax Romer je razvio jastučić od pene koji apsorbuje udarce. Sprečava udar brade vašeg deteta o grudi, apsorbujući do 30%  energije. Nagli pokret glave napred je smanjen i vrat je zaštićen. Istovremeno pruža dodatnu podlogu oko ivica sigurnosnog pojasa.