Axkid Modukid

32.100 rsd

SKU MODU Categories , ,

Dodatne informacije

Boja

, , , ,

Smer postavljanja

Isključivo unazad

Uzrast

OD 6 meseci do oko 4 godine

Visina

61-105 cm

Težina

do 18 kg

Način vezivanja

Isključivo na bazu – isofix i potporna noga

Pojasevi automobila

Ne

Baza

Da

Top tether

Ne

Isofix

Da

Donji tetheri

Ne

Samozatezne trake za vezivanje

Ne

Potporna noga

Da

Dodatna bočna zaštita

Da

Odobrenje (regulativa)

R129 (i-size)

Dodatni testovi

Umetak za novorođenče

Ne

Axkid Modukid je auto sedište iz sistema Modukid (sedište, nosiljka i baza) za decu do 4 godine. Prostrano je i udobno, brzo i lako se instalira na ISOFIX bazu. Okrenuto je u suprotnom smeru od kretanja vozila, a mnogi zadovoljni kupci zovu ga “porodični heroj”.

Axkid Modukid je jedino i-Size sedište na tržištu sa naslonom za glavu koji se automatski prilagođava dužini deteta, što olakšava mlađanom putniku da ima siguran i udoban položaj tokom vožnje. Axkid Modukid poseduje sistem “sleeping well“, ASIP, kao i maksimalan prostor za noge.

Da bismo obezbedili udoban položaj za odmaranje, kako za leđa tako i za vrat deteta, razvili smo “sleeping well“ sistem, koji omogućava podešavanje ugla sedišta, a Axkid Modukid ima tri moguća položaja, pa tako dete ima sve pogodnosti da lakše zaspi tokom vožnje.

* Isporučuje se sa uklonjivim jastukom za glavu za malo dete
* Axkid zaštita od bočnih udara (ASIP)

Sedište ima zaštitu od udarca iz svih uglova. Prema statistici, 25% svih teških saobraćajnih nesreća su direktni bočni sudari ili frontalni sa bočnim uglom. Inovativna Axkid bočna zaštita (ASIP) razvijena je sa najprestižnijim institutom za sudare na svetu – ADAC u Nemačkoj. Prilikom bočnog udara, ASIP je napravljen da deformiše i apsorbuje energiju sudara pre nego što dođe do deteta koje sedi u sedištu. ASIP uvek treba koristiti na bočnoj strani sedišta prema vratima. Kada je sedište u sredini, ASIP nije potreban.

* Navlaka sedišta se može prati u veš-mašini na 30° C
* Jednostavna, brza i sigurna instalacija

Axkid Modukid sedište je lako za instalaciju i postavlja se jednim jednostavnim klikom na ISOFIX podlogu koja omogućava i brzo premeštanje iz jednog u drugi automobil. Sedište je takođe jedno od najprostranijih sa ISOFIX-om na tržištu, sa prilagodljivim prostorom za noge, udobnim čak i za četvorogodišnje dete. Ima 4 ISOFIX položaja sa Axkid Modukid bazom. Pravilna instalacija je sa sigurnosnim indikatorima.

* Kompatibilno i sa malim i sa velikim automobilima
* Plus test
* Dobitnik Folksam priznanja “Dobar izbor 2019”