Axkid Minikid 3

63.900 rsd

SKU AXKID_MINIKID_3 Categories ,

Dodatne informacije

Smer postavljanja

Boja

Isofix

Top tether (sidrišne kuke)

Pojasevi automobila

Potporna noga

Uzrast deteta

Težina deteta

Visina deteta

Donji tetheri (trake za vezivanje)

Samozatezne trake

Umetak za novorođenče

Bočna zaštita

Odobrenje (regulativa)

Dodatni testovi

Axkid Minikid 3 je predstavnik nove generacije auto-sedišta okrenutih u suprotnom smeru od kretanja vozila, ili kako ih mnogi nazivaju „unazad“. Namenjeno je deci uzrasta 61-125 cm, odnosno dok ne dostigne težinu od 36 kg. 

Ovo je usavršena verzija njegovog prethodnika, Minikid 2, inače jednog od najpopularnijih i najnagrađivanijih sedišta na tržištu. Minikid 3 omogućava da dete putuje do otprilike 7-8 godina u suprotnom smeru od smera kretanja vozila. Dokazano je da su ova auto-sedišta do pet puta bezbednija nego ona okrenuta unapred. Na Minikidu 3 urađeno je povećanje dužine leđa za oko 10 cm u poređenju sa prethodnikom. To ogromno povećanje dužine leđa zajedno sa ograničenjem težine od impresivnih 36 kg omogućava vašem detetu da najduže putuje unazad.

Minikid 3 ima jedinstvene karatekteristike i funkcije. Ovo sedište je odobreno prema najnovijoj regulativi R129 i Plus testirano.

14 fiksnih položaja naslona za glavu

Naslon za glavu se automatski prilagođava dužini i visini vašeg deteta, tako što se pojasevi i naslon, prilikom zatezanja pojaseva, spuštaju u optimalnu poziciju za dete, pa ne morate da razmišljate o pravilnom položaju pojaseva. Ako više volite da ima fiksni položaj, postoji čak 14 pozicija naslona za glavu. Dizajn naslona za glavu je ažuriran u V-oblik, što detetu olakšava gledanje kroz prozor.

Instalacija za minut

Za montažu Minikid 3 je potrebno 60 sekundi. Ima jednostavan sistem za instalaciju sa samozateznim donjim tetherima – naginjanjem sedišta levo-desno trake će se same zategnuti i sedište neće moći da mrdne (montaža je pojas automobila, potporna noga i donji tetheri).
Više od 60% svih auto sedišta je u određenoj meri pogrešno postavljeno i rizik po bezbednost je visok. Zato uvek birajte auto sedište sa lakom montažom – baš kao Axkid Minikid 3.Vizuelno uputstvo za ugradnju Minikid 3 i deteta može se naći na auto sedištu radi lakšeg pristupa i vođenja.

Bezbedno i udobno sedište

Zahvaljujući kompaktnom, ali prostranom dizajnu, Minikid 3 može da stane čak i u najmanji auto. Bez obzira na veličinu vozila, omogućava vašem detetu prostor za noge i do 30 cm.
Nemojte praviti kompromise u pogledu udobnosti kada putujete sa svojim detetom. Dizajn auto sedišta je ažuriran na udobniji i ergonomičniji položaj za sedenje i spavanje. Sistem Sleep Well sa svojom nogom sa višestrukim nagibom na prednjoj strani podržava da koristite različite nagibe za udoban i siguran položaj vašeg deteta, u zavisnosti od uzrasta i nagiba zadnjeg sedišta automobila.

Jastuk za podršku za mališane za Axkid Minikid 3 će čak i najmanjoj deci pružiti udoban i siguran položaj. Novi dizajn jastuka dolazi u udobnoj memorijskoj peni, kao i od mrežaste tkanine na leđima za cirkulaciju vazduha. Dodatni umetak se preporučuje za upotrebu kada je dete dugo, odnosno visoko, između 61-105 cm.

Zaštita od bočnog udara

Inovativna Axkid zaštita od bočnog udara (ASIP) razvijena je sa najprestižnijim institutom za udes na svetu – ADAC u Nemačkoj. Nakon bočnog sudara, ASIP je napravljen da apsorbuje energiju sudara pre nego što stigne do vašeg deteta.
Axkid Minikid 3 je opremljen vrhunskim pojasevima i sigurnosnim sistemom švedskog tehnološkog provajdera Holmbergs®. Svaka komponenta, od kopče do pojaseva, dodatno je testirana kako bi se osigurao vrhunski kvalitet i performanse koje izdvajaju svetskog lidera.

Fleksibilnost za potrebe cele porodice

Minikid koncept je poznat po svojim jedinstvenim i patentiranim karakteristikama, i po spasavanju mnogih života tokom proteklih godina.
Minikid 3 je sigurno i prostrano sedište sa brojnim pametnim funkcijama. Dizajnirano je sa švedskim bezbednosnim razmišljanjem u svom DNK, omogućavajući deci sve do polaska u školu (pa i kasnije) da se voze u suprotnom smeru od kretanja vozila. A to znači – maksimalnu bezbednost u saobraćaju! Axkid Minikid 3 je prošao najteži svetski test sudara – Plus Test.

Minikid 3 je fleksibilno sedište, prilagodljivo vašem detetu i vašim potrebama. Može se instalirati u bilo kom položaju u automobilu, ne zavisi od ISOFIX konektora. Dizajn omogućava postavljanje tri u nizu pozadi ili jedno na prednjem sedištu – što vam daje fleksibilnost za potrebe vaše porodice.

Važne činjenice:

– Auto sedište okrenuto u suprotnom smeru od kretanja vozila

– Odobrena dužina deteta: 61-125 cm

– Odobrena težina: do 36 kg

– Instalacija: pojas automobila, donji tetheri koji se dobiju uz sedište i potporna noga, koja je integrisani deo sedišta

– Odobreno prema R129

– Plus Test

– Unutrašnji pojas sa 5 tačaka

– Navlaka se skida, periva u mašini na 30 stepeni C

– Kompatibilno sedište sa velikim i malim vozilima

– Umetak (koji se može ukloniti) za decu između 61-105 cm