Avionaut Maxspace Comfort System +

38.900 rsd

SKU N/A Category

Dodatne informacije

Smer postavljanja

Uzrast deteta

Visina deteta

Težina deteta

Boja

,

Isofix

Potporna noga

Top tether (sidrišne kuke)

Donji tetheri (trake za vezivanje)

Samozatezne trake

Pojasevi automobila

Umetak za novorođenče

Bočna zaštita

Odobrenje (regulativa)

  • VAŽNO: Minimalni uslovi za buster s naslonom (grupu 2/3) je da dete ima 15 kg i pune 4 godine, kao i da bude dovoljno zrelo da ne izvlači ruke iz pojasa, da ne kvari putanju pojasa kad zaspi, ne saginje se da nešto dohvati i slično. Dečiji skeletno-mišićni sistem nije dovoljno zreo da izdrži sile koje proizvodi pojas u tri tačke (pojas automobila) u sudaru, pa je preporuka da se što kasnije prebaci u ovakvo sedište, a da se do tad vozi suprotno od smera kretanja vozila.

Avionaut MaxSpace Comfort Sistem + je auto sedište namenjeno deci čija je visina 100-150cm, odnosno težina 15-36kg, što odgovara uzrastu približno 4-12 godina. Ovo sedište pruža mališanu sigurnost i udobnost tokom putovanja i moći će da ga koristi oko sedam godina. Zadovoljni kupci ga preporučuju drugima. To je dobro odabrano auto sedište, koje osim što štiti dete od brojnih opasnosti tokom putovanja, pruža i adekvatnu podršku leđima.

Roditelji, vodite računa o zdravlju svog deteta. Ne dozvolite da se kičma savija i da se kasnije pojave posturalni defekti (defekti držanja). Izaberite MaxSpace auto sedište sa najnovijim Comfort System + rešenjem, koje je razvijeno uz pomoć aktuelnih medicinskih podataka i vodećih stručnjaka iz oblasti ergonomije.
Comfort Sistem + nudi dodatnu podršku vratu kroz oblikovani jastuk, koji stabilizuje vrat, rasterećuje mišiće i, pre svega, pruža odličnu podršku za gornji deo kičme. Profil lumbalnog dela je ergonomski održavan, eliminišući bolove u kičmi. Oblik sedišta i dodatno punjenje jastuka pružaju potporu butnim kostima, što sprečava utrnulost nogu. Comfort System Seat, smanjuje kompresiju na trtičnu kost, pomaže u zaštiti kičme od skolioze.
Linije na naslonu za glavu pokazuju da li ste pravilno podesili sedište prema detetu. Bočna zaštita i dodatni branik zajedno sa najnovijim sigurnosnim
standardom i-Size garantuju da će vaše mali putnik biti zaštićen i osiguran tokom svih manevrisanja vozila na putu.

Uključili smo linije koje vas obaveštavaju da li ste pravilno podesili visinu sedišta ili podesili naslon za glavu svom mališanu. Mogućnost podešavanja nagiba sedišta omogućava deci kvalitetan odmor tokom vožnje. Pre svega smo se rukovodili zaštitom deteta u slučaju opasnosti na putu, što nam omogućava primena najnovijeg evropskog i-Size bezbednosnog standarda, bočne zaštite i dodatnog branika.

Važne činjenice:
– Auto sedište u smeru kretanja vozila (FWF)
– Namenjeno za decu 15-36 kg, odnosno visinu 100-150 cm
– Ima standard R129 / 03 i priznat je od strane nemačkog udruženja za zdrava leđa, Aktion Gesunder Rücken (AGR)
– Funkcija nagiba naslona sprečava preopterećenje vratnog dela za vreme spavanja
– Duboko sedište pruža prirodno oblikovanje karlice, smanjujući kompresiju na trtičnu kost
– Najviši stupanj ergonomije
– Najnoviji bezbednosni standard
– Efikasan ventilacioni sistem garantuje odgovarajuću cirkulaciju vazduha, osiguravajući udobno i mirno putovanje (ventilacija u školjki sedišta za pomoć protoku vazduha)
– Podešavanje nagiba u ležeći položaj
– Linije za navođenje na naslonu za glavu pomažu u pravilnom podešavanju
– Vođice na lumbalnom pojasu obezbeđuju stabilnu fiksaciju
– Dodatna bočna zaštita
– U skladu sa i-Size standardom
– Način montaže – Sigurnosnim pojasevima ili ISOFIX
– Podesivo u položaju mirovanja – Da
– Presvlake koje se skidaju – Da
– Dodatna bočna zaštita – Da
– Zamena posle nezgode – 2 godina

Dr. Dieter Breithecker:
MaxSpace Comfort System + postavlja nove standarde po pitanju udobnosti sedenja i zdravog držanja. Potpora za vrat zaslužuje poseban naglasak. Zahvaljujući njoj, glava i vrat su u zdravom i opuštenom položaju, centralno iznad kičme i ramena.