Isofix kuke (ukoliko ih automobil poseduje) se nalaze u pregibu između sedalnog dela i naslona. Ako ih ne vidite, gurnite ruku u pregib i probajte da ih napipate. Na nekim automobilima mora da se skine deo koji stoji preko njih (kao na slici), na nekima se otkopča rajsferšlus, negde se čak mora zaseći deo sedišta da se dođe do njih, a negde su zavučene u pregib i ne vide se.

Sidrišne kuke (top tether points) mogu da se nalaze na nekom od ovih mesta u automobilu (slika 2). Na nekim automobilima postoji oznaka kao na slici 3, a na nekim ne, pa morate da pogledate u uputstvu automobila da li ih imate i gde se nalaze, jer se može desiti da od kuke za prtljag pomislite da je sidrišna kuka.

Čemu služi top tether (sidrište)? Kada se sedište vezuje pojasom automobila, ono ima tri tačke vezivanja (tačka iz koje izlazi bedreni deo pojasa, tačka iz kog izlazi dijagonalni deo pojasa i tačka gde se ta dva pojasa spajaju i ulaze u kopču), ali kada se vezuje isofixom tada ima dve tačke i potrebna je treća, antirotacijska tačka, da se sedište ne bi prevrnulo u sudaru. Ta treća tačka može biti pojas, top tether (sidrište) ili potporna noga (slika 4). Ako želite sedište sa potpornom nogom, obavezno proverite da li vaš automobil ima podne pretince, jer se može desiti da potporna noga tada ne može da se koristi (uvek pročitajte uputstvo za automobil i auto-sedište). Dakle, da bi potporna noga mogla da se postavi, važno je da auto NEMA podne pretince (u nekim slučajevima može, ali je prilično komplikovano i iziskuje pisanje upita proizvođaču auta i sedišta, pa je lakše ne upuštati se u to).

Postoje sedišta koja se mogu montirati i isofix sistemom i pojasom, ali postoje i ona koja ne mogu, pa je jako važno da tu informaciju potražite na sajtu proizvođača, jer se dešavalo da roditelji kupe neodgovarajuće sedište zbog pogrešnih informacija na sajtovima prodavnica.